Ajuntament de Benafigos

Llocs d'interés i monuments

L'església de Sant Joan Baptista

L'església de Sant Joan és una de les més antigues que encara es conserven en la província de Castelló, construïda en el segle XIII i remodelada en el XVIII, és d'estil gòtic i té l'aspecte de fortalesa, és per això que podria estar construïda aprofitant els murs d'alguna antiga fortalesa, possiblement l'antic castell, o simplement haver estat fortificada en un altre temps. La torre emmerletada de plata i la creu sumada d'or en l'escut municipal de Benafigos fan referència a l'Església de Sant Joan Baptista. En el seu interior es poden apreciar diferents arcs gòtics així com la Capella de la Mare de Déu de l'Ortisella, del segle XX.

El Calvari

Ermita construïda en 1740, d'exterior blanc i una de les ermites més xicotetes de la província, només es visita de vegades especials.

Carrer Cavallers

Característic carrer que unix les places de l'església amb la d'Era Portell. Transitant per este carrer es pot descobrir l'encant que té el nucli urbà de Benafigos.

Casa Abadia

Edifici de dos altures ubicat en la plaça de l'Església, d'estil renaixentista típic de del segle XVI, en el qual va ser construït. Servia de residència per als diferents rectors del poble fins a la dècada dels 50, quan a poc a poc el rector va deixar de quedar-se fent-ho només de forma ocasional, fins a l'actualitat, en la que l'edifici està en desús.

Antiga Presó

L'antiga presó, just al costat de l'església, en el carrer Cavallers ha funcionat com a tal durant tota la història fins a la guerra civil, quan alguns combatents republicans van estar tancats allí a l'espera que vingueren a per ells i els traslladaren a distintes presons. Estos van ser els seus últims “inquilins”. Posteriorment, i per un breu temps, va ser utilitzat com a escola per a les xiquetes (els xiquets anaven a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament, hui consultori mèdic) i més recentment com a magatzem per a diferents festivitats.

Ermita de la Verge de l'Ortisella

Ermita situada en el paratge que li dóna nom a uns dos quilòmetres del nucli urbà direcció Vistabella agafant una pista a mà dreta que baixa fins a la vall de l'Ortisella, on es troba l'ermita enfront del tronc d'un om mil·lenari, una font i uns menjadors. L'ermita va ser construïda en 1567 i a .O llarg de la història a patit diverses ampliacions i remodelacions, com la construcció de la sagristia en 1853, fins al segle XX en el que es va construir l'hostatgeria. A esta ermita es realitzen els pelegrinatges de la Pasqua de Pentecosta i la del Primer diumenge de maig.

Edifici de l'Ajuntament.

Edifici construït en pedra l'any 1880. Del qual l'Ajuntament, junt amb la sala de plens només ocupa el primer pis. En la planta baixa, actualment es situa el consultori mèdic, encara que anteriorment era on s'ubicava l'escola. En la segona planta es troba l'arxiu històric municipal i l'antiga biblioteca escolar.

Safareigs, pous i fonts

Benafigos disposa de moltes fonts i pous al llarg del seu territori, algunes ja seques i altres oblidades però continua mantenint un gran nombre de fonts actives. D'elles destaquen: les tres fonts de l'Ortisella; la font de la Gàrgola; la font dels Albis, on es troben els safareigs, reformats en 2008; la font del Mas d'Escrig, la font de la Garrobera, el Pou d'Esteve i el Pou de Pepet.

 

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal