Ajuntament de Benafigos

Festes al poble
Festa de Sant Antoni

El diumenge més pròxim al 17 de gener té lloc a Benafigos la Matxà de Sant Antoni. Festa típica que s'inicia amb la benedicció dels animals, l'entrega de les atxes (ciris amples) enceses que encapçalaran la processó, seguits dels matxos, la resta d'animals i finalment la imatge de Sant Antoni. Una vegada finalitzada la processó es procedix al repartiment del rotllo i la quiquera de vi. Posteriorment s'oferix en el local cultural la típica picaeta, amb prims, cascanya, cocs dolços, rotllos, mel, anous, moscatell, anís i vi. El dia del sant tenen lloc els típics resos i cantells religiosos.

Festes en honor a la Verge de l'Ortisella

Durant la setmana del 8 de setembre se celebren a Benafigos les festes patronals dedicades a la Mare de Déu de l'Ortisella. Durant eixe dia els benafiguins van fins a l'ermita de l'Ortisella per a venerar la patrona. Allí es realitza una missa i es trau la verge per la contornada de l'ermita, posteriorment es realitza el repartiment del tradicional pan'oli beneït. A part durant tota la setmana es realitzen exhibicions taurines, espectacles musicals, i altres actes festius. A més, actualment s'ha recuperat la tradició de la novena que culmina amb el rosari de l'aurora pels carrers de la localitat.

Festa de Sant Joan

Benafigos celebra les festes del dia 24 de juny en honor al seu sant patró Sant Joan Baptista durant el diumenge més pròxim a eixe dia. Anteriorment, durant la vesprada del dissabte, es confeccionen els rams de cirerer amb què l'endemà s'adornarà la peanya del patró. El Diumenge es comença la celebració amb l'arribada del dolçainer i la despertà, posteriorment es porta la peanya del sant adornada amb els rams de cirerer des de l'Ajuntament fins a l'església i s'oficia la missa. En acabant de dinar, al ritme del dolçainer, es realitza el ball pla en la plaça i durant la vesprada es realitza la processó pels principals carrers de la població, després d'haver resat el rosari.

Pasqua de Pentecosta

Durant la pasqua de Pentecosta es realitza una processó des de la localitat fins a l'ermita de l'Ortisella, on s'oficia missa i posteriorment es produïx al repartiment de la Fogaseta per part de l'Ajuntament.

Primer diumenge de maig

Al primer diumenge de maig es realitza la processó des de la localitat fins a l'ermita de l'Ortisella, on s'oficia missa i posteriorment, si el clavari ho desitja o algun veí ha fet alguna promesa, es repartix el típic pan'oli, costejat per ells.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal